Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 800g1105kcal150g0g56g0g
Makaroni (myllynparas raaka)500g1750kcal64g348.5g9.5g16g
Tomaattimehu Marli1000g145kcal10g34g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g600g330kcal18.6g38.4g12g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Oivariini, juokseva, rasvaseos40g288kcal0.2g0.2g32g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%200g560kcal58g5g34g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6360g8630kcal609.8g908.2g288g34.8g
Valittu annoskoko3180g4315kcal304.9g454.1g144g17.4g
Annoskoko puolitettuna1590g2158kcal152.5g227.1g72g8.7g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322