Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 901g1244kcal169g0g63.1g0g
Makaroni (myllynparas raaka)563g1971kcal72.1g392.6g10.7g18g
Tomaattimehu Marli1126g163kcal11.3g38.3g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g676g372kcal21g43.3g13.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g155kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Oivariini, juokseva, rasvaseos45g324kcal0.2g0.2g36g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%225g631kcal65.3g5.6g38.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7164g9721kcal687g1023g324.2g39.2g
Valittu annoskoko3582g4860kcal343.5g511.5g162.1g19.6g
Annoskoko puolitettuna1791g2430kcal171.8g255.8g81.1g9.8g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322