Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 100g138kcal18.8g0g7g0g
Makaroni (myllynparas raaka)63g219kcal8g43.6g1.2g2g
Tomaattimehu Marli125g18kcal1.3g4.3g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g75g41kcal2.3g4.8g1.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Oivariini, juokseva, rasvaseos5g36kcal0g0g4g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%25g70kcal7.3g0.6g4.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana796g1080kcal76.4g113.6g36.2g4.4g
Valittu annoskoko398g540kcal38.2g56.8g18.1g2.2g
Annoskoko puolitettuna199g270kcal19.1g28.4g9.1g1.1g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322