Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 1001g1383kcal187.7g0g70.1g0g
Makaroni (myllynparas raaka)626g2190kcal80.1g436.2g11.9g20g
Tomaattimehu Marli1252g182kcal12.5g42.6g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g751g413kcal23.3g48.1g15g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35g0.6g1.8g
Oivariini, juokseva, rasvaseos50g361kcal0.3g0.3g40.1g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%250g701kcal72.6g6.3g42.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7960g10801kcal763.2g1137g360.6g43.6g
Valittu annoskoko3980g5401kcal381.6g568.5g180.3g21.8g
Annoskoko puolitettuna1990g2700kcal190.8g284.3g90.2g10.9g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322