Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 1202g1659kcal225.3g0g84.1g0g
Makaroni (myllynparas raaka)751g2628kcal96.1g523.4g14.3g24g
Tomaattimehu Marli1502g218kcal15g51.1g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g901g496kcal27.9g57.7g18g0g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42.1g0.7g2.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos60g433kcal0.3g0.3g48.1g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%300g841kcal87.1g7.5g51.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9552g12961kcal915.6g1364.2g432.6g52.2g
Valittu annoskoko4776g6481kcal457.8g682.1g216.3g26.1g
Annoskoko puolitettuna2388g3240kcal228.9g341.1g108.2g13.1g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322