Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 1402g1936kcal262.8g0g98.1g0g
Makaroni (myllynparas raaka)876g3066kcal112.1g610.6g16.6g28g
Tomaattimehu Marli1752g254kcal17.5g59.6g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g1051g578kcal32.6g67.3g21g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g241kcal7.1g49.1g0.8g2.5g
Oivariini, juokseva, rasvaseos70g505kcal0.4g0.4g56.1g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%350g981kcal101.6g8.8g59.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11144g15121kcal1068.2g1591.6g504.4g61g
Valittu annoskoko5572g7561kcal534.1g795.8g252.2g30.5g
Annoskoko puolitettuna2786g3780kcal267.1g397.9g126.1g15.3g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322