Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 150g207kcal28.2g0g10.5g0g
Makaroni (myllynparas raaka)94g329kcal12g65.4g1.8g3g
Tomaattimehu Marli188g27kcal1.9g6.4g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g113g62kcal3.5g7.2g2.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Oivariini, juokseva, rasvaseos7.5g54kcal0g0g6g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%38g105kcal10.9g0.9g6.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1194g1620kcal114.6g170.4g54.2g6.6g
Valittu annoskoko597g810kcal57.3g85.2g27.1g3.3g
Annoskoko puolitettuna299g405kcal28.7g42.6g13.6g1.7g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322