Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 1602g2212kcal300.4g0g112.1g0g
Makaroni (myllynparas raaka)1001g3504kcal128.2g697.9g19g32g
Tomaattimehu Marli2003g290kcal20g68.1g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g1202g661kcal37.2g76.9g24g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56.1g1g2.8g
Oivariini, juokseva, rasvaseos80g577kcal0.4g0.4g64.1g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%401g1121kcal116.1g10g68.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12736g17281kcal1221g1818.8g576.6g69.6g
Valittu annoskoko6368g8641kcal610.5g909.4g288.3g34.8g
Annoskoko puolitettuna3184g4320kcal305.3g454.7g144.2g17.4g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322