Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 200g276kcal37.5g0g14g0g
Makaroni (myllynparas raaka)125g438kcal16g87.1g2.4g4g
Tomaattimehu Marli250g36kcal2.5g8.5g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g150g83kcal4.6g9.6g3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.3g
Oivariini, juokseva, rasvaseos10g72kcal0g0g8g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%50g140kcal14.5g1.3g8.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1590g2157kcal152.2g227g72g8.6g
Valittu annoskoko795g1079kcal76.1g113.5g36g4.3g
Annoskoko puolitettuna398g539kcal38.1g56.8g18g2.2g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322