Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 2003g2765kcal375.5g0g140.2g0g
Makaroni (myllynparas raaka)1252g4381kcal160.2g872.3g23.8g40.1g
Tomaattimehu Marli2503g363kcal25g85.1g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g1502g826kcal46.6g96.1g30g0g
Vehnäjauho puolikarkea 100g344kcal10.2g70.1g1.2g3.5g
Oivariini, juokseva, rasvaseos100g721kcal0.5g0.5g80.1g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%501g1402kcal145.2g12.5g85.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15920g21602kcal1526.4g2273.2g720.8g87.2g
Valittu annoskoko7960g10801kcal763.2g1136.6g360.4g43.6g
Annoskoko puolitettuna3980g5401kcal381.6g568.3g180.2g21.8g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322