Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 250g346kcal46.9g0g17.5g0g
Makaroni (myllynparas raaka)156g548kcal20g109g3g5g
Tomaattimehu Marli313g45kcal3.1g10.6g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g188g103kcal5.8g12g3.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.8g0.2g0.4g
Oivariini, juokseva, rasvaseos13g90kcal0.1g0.1g10g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%63g175kcal18.1g1.6g10.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1990g2700kcal190.6g284.2g90.2g10.8g
Valittu annoskoko995g1350kcal95.3g142.1g45.1g5.4g
Annoskoko puolitettuna498g675kcal47.7g71.1g22.6g2.7g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322