Makulehden kasvispihvit
1 pieni sipuli (60 g)
1 rkl öljyä
1 prk (400/250 g) kidneypapuja tai ruskeita papuja
(tai 3 1/2 dl papuja kypsennettyjä)
1 1/2 dl porkkanaa raasteena (tiivis mitallinen)
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl grahamjauhoja
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 tl basilikaa
1/2 tl anista
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Paistamiseen
noin 1/2 dl öljyä
Silppua sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä.
Valuta pavut ja huuhdo ne lävikössä.
Kumoa pavut kulhoon ja survo ne, esimerkiksi perunasurvimella.
Itse keitetyt pavut hienontuvat kätevimmin monitoimikoneessa.
Mittaa kulhoon loput aineet ja puristele seos tasaiseksi massaksi.
Jos käytät itse keitettyjä papuja, lisää tarvittaessa massan joukkoon 1–2 rkl vettä, maitoa tai soijamaitoa.
Muotoile massasta noin 6 pihviä.
Kuumenna öljy pannulla.
Paista pihvit molemmin puolin rapeiksi ja kauniin ruskeiksi.
Nauti pihvejä perunamuusin kanssa tai kokoa pihveistä hampurilaisia paahdettujen leipien väliin.
Hampurilaisen lisukkeeksi sopivat muun muassa ketsuppi, sinappi, suolakurkku, tomaatti ja salaatti tai idut.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa
Mutjake