Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Kaalikääryleet, karppi

1 kaalikäärylekaali
400 g sika-nauta jauhelihaa
2 kananmunaa
1 iso sipuli
1 iso porkkana
250 g emmental-juustoa raastettuna
2 rkl soijarouhetta (tummaa tai vaaleaa)
1,5 dl soijakermaa t. kermaa
3 rkl voita
1 dl kaalin keitinlientä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Koverra kaalista kanta irti.

Kiehtauta kaalia kantaosa alaspäin isossa kattilassa n. 10 min., jotta lehdet pehmenevät.

Ota kaalin keitinlientä vähintään 1 dl talteen, johon valmistat täytteen.

Anna kaalin jäähtyä ja irrota lehdet toisistaan varovasti.

Ohenna paksuja lehtiruotia veitsellä vuolemalla (ja silppua ne täytteeseen) mutta varo tekemästä reikiä lehteen.

Yhdestä kaalista tulee vaihteleva määrä isoja lehtiä, viimeisimmästä tuli 14 kpl.

Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli pannulla sillä aikaa kun kaali kiehuu.

Raasta porkkana, silppua kaalista loppuosa/sisus ja keitä niitä kaalin keitinvedessä kunnes pehmenevät hieman.

Lisää kattilaan paistettu jauheliha-sipuliseos ja soijarouhe (joka sitoo nestettä itseensä kivasti).

Lisää jäähtyneeseen täytteeseen kananmunat ja juustoraaste sekä mausta mieleiseksesi yrttisuolalla ja mustapippurilla.

Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri ne varovasti tiukoiksi paketeiksi.

Lado kääryleet tarpeeksi suureen uunivuokaan.

Paista n. 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia, lisää kerma ja pilko voi tasaisesti kääryleiden päälle.

Jatka paistamista uunissa toinen puoli tuntia, valele kääryleitä välillä paistinliemellä.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali800g169kcal9.6g27.2g1.6g16.8g
Jauheliha, sika-nauta 400g886kcal70g0g68g0g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Porkkana 170g56kcal1.1g9.5g0.3g4.3g
Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima 250g947kcal69.7g0g75g0g
Soijarouhe, vaalea 10g38kcal3.9g4.6g0.2g1g
Alpro soya cuisine, annos 15g150g255kcal3g2.4g25.8g0.9g
Voi 42g305kcal0.5g0.2g34.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4264g5731kcal348.4g107.6g433.4g52.8g
Valittu annoskoko2132g2866kcal174.2g53.8g216.7g26.4g
Annoskoko puolitettuna1066g1433kcal87.1g26.9g108.4g13.2g
Arvot/100g100g134kcal8.2g2.5g10.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138243