Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 72g292kcal0g71.9g0g0g
Puolukka 300g117kcal1.3g20.4g1.5g7.8g
Mannasuurimo, myllyn paras120g420kcal15.2g83.4g2.4g4.8g
Vesi840g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2664g1657kcal33g351.4g7.8g25.2g
Valittu annoskoko1332g829kcal16.5g175.7g3.9g12.6g
Annoskoko puolitettuna666g414kcal8.3g87.9g2g6.3g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779