Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 84g341kcal0g83.9g0g0g
Puolukka 350g136kcal1.5g23.8g1.7g9.1g
Mannasuurimo, myllyn paras140g490kcal17.8g97.3g2.8g5.6g
Vesi980g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3108g1934kcal38.6g410g9g29.4g
Valittu annoskoko1554g967kcal19.3g205g4.5g14.7g
Annoskoko puolitettuna777g484kcal9.7g102.5g2.3g7.4g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779