Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Puolukka 38g15kcal0.2g2.5g0.2g1g
Mannasuurimo, myllyn paras15g53kcal1.9g10.4g0.3g0.6g
Vesi105g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana333g207kcal4.2g43.8g1g3.2g
Valittu annoskoko167g104kcal2.1g21.9g0.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna83g52kcal1.1g11g0.3g0.8g
Arvot/100g100g62kcal1.3g13.2g0.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779