Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 96g390kcal0g95.9g0g0g
Puolukka 400g155kcal1.8g27.2g2g10.4g
Mannasuurimo, myllyn paras160g560kcal20.3g111.2g3.2g6.4g
Vesi1120g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3552g2210kcal44.2g468.6g10.4g33.6g
Valittu annoskoko1776g1105kcal22.1g234.3g5.2g16.8g
Annoskoko puolitettuna888g553kcal11.1g117.2g2.6g8.4g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779