Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 108g438kcal0g107.9g0g0g
Puolukka 450g175kcal2g30.6g2.2g11.7g
Mannasuurimo, myllyn paras180g630kcal22.9g125.1g3.6g7.2g
Vesi1260g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3996g2486kcal49.8g527.2g11.6g37.8g
Valittu annoskoko1998g1243kcal24.9g263.6g5.8g18.9g
Annoskoko puolitettuna999g622kcal12.5g131.8g2.9g9.5g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779