Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Puolukka 50g19kcal0.2g3.4g0.2g1.3g
Mannasuurimo, myllyn paras20g70kcal2.5g13.9g0.4g0.8g
Vesi140g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana444g276kcal5.4g58.6g1.2g4.2g
Valittu annoskoko222g138kcal2.7g29.3g0.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna111g69kcal1.4g14.7g0.3g1.1g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779