Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 21g85kcal0g21g0g0g
Puolukka 88g34kcal0.4g5.9g0.4g2.3g
Mannasuurimo, myllyn paras35g123kcal4.4g24.3g0.7g1.4g
Vesi245g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana777g483kcal9.6g102.4g2.2g7.4g
Valittu annoskoko389g242kcal4.8g51.2g1.1g3.7g
Annoskoko puolitettuna194g121kcal2.4g25.6g0.6g1.9g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779