Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 24g97kcal0g24g0g0g
Puolukka 100g39kcal0.4g6.8g0.5g2.6g
Mannasuurimo, myllyn paras40g140kcal5.1g27.8g0.8g1.6g
Vesi280g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana888g552kcal11g117.2g2.6g8.4g
Valittu annoskoko444g276kcal5.5g58.6g1.3g4.2g
Annoskoko puolitettuna222g138kcal2.8g29.3g0.7g2.1g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779