Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 36g146kcal0g36g0g0g
Puolukka 150g58kcal0.7g10.2g0.7g3.9g
Mannasuurimo, myllyn paras60g210kcal7.6g41.7g1.2g2.4g
Vesi420g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1332g829kcal16.6g175.8g3.8g12.6g
Valittu annoskoko666g414kcal8.3g87.9g1.9g6.3g
Annoskoko puolitettuna333g207kcal4.2g44g1g3.2g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779