Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Puolukka 200g78kcal0.9g13.6g1g5.2g
Mannasuurimo, myllyn paras80g280kcal10.2g55.6g1.6g3.2g
Vesi560g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1776g1105kcal22.2g234.4g5.2g16.8g
Valittu annoskoko888g552kcal11.1g117.2g2.6g8.4g
Annoskoko puolitettuna444g276kcal5.6g58.6g1.3g4.2g
Arvot/100g100g62kcal1.3g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779