Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 54g219kcal0g53.9g0g0g
Puolukka 225g87kcal1g15.3g1.1g5.8g
Mannasuurimo, myllyn paras90g315kcal11.4g62.6g1.8g3.6g
Vesi630g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1998g1243kcal24.8g263.6g5.8g18.8g
Valittu annoskoko999g622kcal12.4g131.8g2.9g9.4g
Annoskoko puolitettuna500g311kcal6.2g65.9g1.5g4.7g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779