Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g130g36kcal0.8g7.7g0.3g3.3g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g400g1240kcal10g300g2g30g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g400g1360kcal10g332g2g8g
Kuivahiiva, annos 11g11g40kcal5g4.4g0.7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g225kcal0g0g25g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl40g136kcal5.6g22.4g2.7g4.4g
Pellavansiemenrouhe,Risetti65g325kcal16.2g21.6g18.7g18.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2962g6724kcal95.2g1376.2g102.8g128.4g
Valittu annoskoko1481g3362kcal47.6g688.1g51.4g64.2g
Annoskoko puolitettuna741g1681kcal23.8g344.1g25.7g32.1g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049