Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä
Raasta porkkanat.
Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.
Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.
Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.
Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.
Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.
Tiputtele pellille taikina nokareita.
(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.
Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.
laita uuni lämpeämään 200C.
Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.
Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.
Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa
Jynny