Helppo kauraleseleipä
HELPPO KAURALESELEIPÄ
(1 leipä)
Ainekset:
5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna
Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia
1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).
Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.
Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.
Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.
2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.
Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.
Anna kohota vielä 1/2 tuntia.
Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.
3. Valmista siirappiseos.
Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.
Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.
Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.
Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.
Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa
Katjuska80