Mokkapalat
Pohja:
100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
3/4 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl venhäjauhoja
Kuorrute:
25 g margariinia
1/2 dl valmista kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
Pinnalle:
suklaarakeita, nonparelleja
Ohje:
1. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna edelleen vatkaten.
Sekoita kaakaojauhe, leivinjauhe ja venhäjauhot keskenään ja lisää jauhoseos ja maito margariinivaahtoon
2. Levitä taikina torttuvuokaan tai leivinpaperille pellille levyksi ja paista pohjaa 10 min. uunin keskitasossa 200 asteessa.
3. Sulata kuorrutusta varten kattilassa margariini.
Nosta kattila liedeltä ja lisää kahvi, kaakaojauhe ja tokusokeri.
4. Levitä kuorrutus veitsellä vähän jäähtyneelle pohjalevylle ja ripottele pinnalle suklaarakeita.
Leikkaa levy jäähtyneenä 16 palaan.
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa
Mruonala