Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 799g192kcal14.5g17.6g2.4g18.4g
Oliiviöljy 27g239kcal0g0g27g0g
Tonnikala öljyssä 185g351kcal50.1g0g16.6g0g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Vesi45g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2196g1602kcal131.2g40.2g92.2g37.4g
Valittu annoskoko1098g801kcal65.6g20.1g46.1g18.7g
Annoskoko puolitettuna549g401kcal32.8g10.1g23.1g9.4g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=141083