Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1066g256kcal19.3g23.4g3.2g24.5g
Oliiviöljy 36g318kcal0g0g36g0g
Tonnikala öljyssä 246g468kcal66.8g0g22.2g0g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton40g8.4kcal0.1g0.6g0g0g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2928g2136kcal175g53.2g123g49.6g
Valittu annoskoko1464g1068kcal87.5g26.6g61.5g24.8g
Annoskoko puolitettuna732g534kcal43.8g13.3g30.8g12.4g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=141083