Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1332g321kcal24.1g29.3g4g30.6g
Oliiviöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Tonnikala öljyssä 308g585kcal83.5g0g27.7g0g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Sitruunamehu, laimentamaton50g11kcal0.1g0.8g0g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3660g2670kcal218.6g66.8g153.6g62g
Valittu annoskoko1830g1335kcal109.3g33.4g76.8g31g
Annoskoko puolitettuna915g667kcal54.7g16.7g38.4g15.5g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=141083