Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1599g385kcal28.9g35.2g4.8g36.8g
Oliiviöljy 54g477kcal0g0g54g0g
Tonnikala öljyssä 370g702kcal100.3g0g33.3g0g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Vesi90g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4392g3204kcal262.6g80.2g184.4g74.8g
Valittu annoskoko2196g1602kcal131.3g40.1g92.2g37.4g
Annoskoko puolitettuna1098g801kcal65.7g20.1g46.1g18.7g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=141083