Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1865g449kcal33.8g41g5.6g42.9g
Oliiviöljy 63g557kcal0g0g62.9g0g
Tonnikala öljyssä 431g819kcal117g0g38.8g0g
Valkosipuli 28g30kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Sitruunamehu, laimentamaton70g15kcal0.2g1.1g0g0.1g
Vesi105g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5124g3738kcal306.4g93.4g215g87.2g
Valittu annoskoko2562g1869kcal153.2g46.7g107.5g43.6g
Annoskoko puolitettuna1281g934kcal76.6g23.4g53.8g21.8g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=141083