Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2131g513kcal38.6g46.9g6.4g49g
Oliiviöljy 72g636kcal0g0g71.9g0g
Tonnikala öljyssä 493g935kcal133.7g0g44.4g0g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Sitruunamehu, laimentamaton80g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Vesi120g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5856g4271kcal350g106.8g245.8g99.6g
Valittu annoskoko2928g2136kcal175g53.4g122.9g49.8g
Annoskoko puolitettuna1464g1068kcal87.5g26.7g61.5g24.9g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=141083