Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 266g64kcal4.8g5.9g0.8g6.1g
Oliiviöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Tonnikala öljyssä 62g117kcal16.7g0g5.5g0g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton10g2.1kcal0g0.2g0g0g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana732g534kcal43.6g13.6g30.6g12.4g
Valittu annoskoko366g267kcal21.8g6.8g15.3g6.2g
Annoskoko puolitettuna183g134kcal10.9g3.4g7.7g3.1g
Arvot/100g100g73kcal6g1.9g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=141083