Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali675g143kcal8.1g23g1.4g14.2g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Voi 6.3g46kcal0.1g0g5.1g0g
Jauheliha, sika-nauta 180g399kcal31.5g0g30.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu54g68kcal5.9g0.2g4.9g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)45g36kcal0.5g2g3.2g0g
Ohrasuurimo 77g247kcal6.3g48.3g1.5g5.8g
Siirappi 9g27kcal0g6.7g0g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.9g2.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2142g1947kcal105.6g163.2g93.4g41.2g
Valittu annoskoko1071g974kcal52.8g81.6g46.7g20.6g
Annoskoko puolitettuna536g487kcal26.4g40.8g23.4g10.3g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649