Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali75g16kcal0.9g2.6g0.2g1.6g
Sipuli (kuorittu)2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Voi 0.7g5.1kcal0g0g0.6g0g
Jauheliha, sika-nauta 20g44kcal3.5g0g3.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu6g7.6kcal0.7g0g0.5g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)5g4kcal0.1g0.2g0.4g0g
Ohrasuurimo 8.5g27kcal0.7g5.4g0.2g0.6g
Siirappi 1g3kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana238g216kcal11.8g18g10.6g4.4g
Valittu annoskoko119g108kcal5.9g9g5.3g2.2g
Annoskoko puolitettuna60g54kcal3g4.5g2.7g1.1g
Arvot/100g100g91kcal5g7.6g4.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649