Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali150g32kcal1.8g5.1g0.3g3.2g
Sipuli (kuorittu)5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Voi 1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Jauheliha, sika-nauta 40g89kcal7g0g6.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu12g15kcal1.3g0g1.1g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)10g8kcal0.1g0.5g0.7g0g
Ohrasuurimo 17g55kcal1.4g10.7g0.3g1.3g
Siirappi 2g6kcal0g1.5g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana476g433kcal23.4g36.2g20.6g9.4g
Valittu annoskoko238g216kcal11.7g18.1g10.3g4.7g
Annoskoko puolitettuna119g108kcal5.9g9.1g5.2g2.4g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649