Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali225g48kcal2.7g7.7g0.5g4.7g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Voi 2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Jauheliha, sika-nauta 60g133kcal10.5g0g10.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu18g23kcal2g0.1g1.6g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)15g12kcal0.2g0.7g1.1g0g
Ohrasuurimo 26g82kcal2.1g16.1g0.5g1.9g
Siirappi 3g9kcal0g2.2g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana714g649kcal35.2g54.6g31.2g13.6g
Valittu annoskoko357g324kcal17.6g27.3g15.6g6.8g
Annoskoko puolitettuna179g162kcal8.8g13.7g7.8g3.4g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649