Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali300g63kcal3.6g10.2g0.6g6.3g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Voi 2.8g20kcal0g0g2.3g0g
Jauheliha, sika-nauta 80g177kcal14g0g13.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu24g30kcal2.6g0.1g2.2g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)20g16kcal0.2g0.9g1.4g0g
Ohrasuurimo 34g110kcal2.8g21.5g0.7g2.6g
Siirappi 4g12kcal0g3g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana952g865kcal46.6g72.8g41.6g18.4g
Valittu annoskoko476g433kcal23.3g36.4g20.8g9.2g
Annoskoko puolitettuna238g216kcal11.7g18.2g10.4g4.6g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649