Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali450g95kcal5.4g15.3g0.9g9.5g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Voi 4.2g31kcal0.1g0g3.4g0g
Jauheliha, sika-nauta 120g266kcal21g0g20.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu36g45kcal4g0.1g3.2g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)30g24kcal0.3g1.4g2.1g0g
Ohrasuurimo 51g165kcal4.2g32.2g1g3.9g
Siirappi 6g18kcal0g4.4g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1428g1298kcal70.6g108.6g62g27.8g
Valittu annoskoko714g649kcal35.3g54.3g31g13.9g
Annoskoko puolitettuna357g325kcal17.7g27.2g15.5g7g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649