Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali525g111kcal6.3g17.9g1.1g11g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Voi 4.9g36kcal0.1g0g4g0g
Jauheliha, sika-nauta 140g310kcal24.5g0g23.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu42g53kcal4.6g0.1g3.8g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)35g28kcal0.4g1.6g2.5g0g
Ohrasuurimo 60g192kcal4.9g37.6g1.2g4.5g
Siirappi 7g21kcal0g5.2g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.7g2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1666g1514kcal82.2g127g72.8g32g
Valittu annoskoko833g757kcal41.1g63.5g36.4g16g
Annoskoko puolitettuna417g379kcal20.6g31.8g18.2g8g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649