Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali600g127kcal7.2g20.4g1.2g12.6g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Voi 5.6g41kcal0.1g0g4.6g0g
Jauheliha, sika-nauta 160g355kcal28g0g27.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu48g61kcal5.3g0.1g4.3g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)40g32kcal0.4g1.8g2.8g0g
Ohrasuurimo 68g219kcal5.6g43g1.4g5.2g
Siirappi 8g24kcal0g5.9g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g1731kcal94g145g83g36.6g
Valittu annoskoko952g865kcal47g72.5g41.5g18.3g
Annoskoko puolitettuna476g433kcal23.5g36.3g20.8g9.2g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649