Kahden kaalin gratiini

Höyrytä tai keitä kaalit n. 5 min. Valuta ja laita uunivuokaan.

Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot.

Ruskista hetki ja lisää maito.

Lisää puolet juustoraasteesta, kun kastike kiehuu.

Kun juusto on sulanut kastikkeeseen ripottele loput juustosta kaalien päälle ja kaada kastike vuokaan.

Kypsennä uunissa 225C noin 20 minuuttia tai kunnes pintaan tullut kaunis väri.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 421 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 250g60kcal4.5g5.5g0.7g5.7g
Parsakaali brokkoli 150g53kcal6.9g2.9g0.4g3.7g
Juusto, keskiarvo 50g175kcal12.5g0.1g13.8g0g
Maito,kevyt (valio) 100g150g69kcal4.8g7.2g2.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.4g
Voi 60% rasvaa 21g114kcal0.2g0.1g12.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1262g1011kcal59.8g45.6g60g19.6g
Valittu annoskoko631g505kcal29.9g22.8g30g9.8g
Annoskoko puolitettuna316g253kcal15g11.4g15g4.9g
Arvot/100g100g80kcal4.7g3.6g4.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=145378