Spagettivuoka

1. Keitä pätkittyä spagettia runsaassa, kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä, jossa on hieman öljyä.

Keittoaika on noin 6 - 7 minuuttia.

Valuta, mutta älä aivan kuivaksi.

2. Kiehauta pannulla kuumassa rasvassa hienonnettu sipuli.

Siirrä sipuli lautaselle.

Ruskista jauheliha.

Yhdistä sipuliruskistettuun jauhelihaan.

Kaada pannulle tomaattimurska ja mausteet.

Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia.

3. Sulata juustokastiketta varten rasva kattilassa.

Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta ne rasvassa.

Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito koko ajan sekoittaen.

Siirrä kattilauudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla ja paprikajauheella.

Lisää juustoraaste.

4. Voitele noin 2 litran kokoinen vuoka ja kaada vuorotellen kerroksittain jauheliha-tomaattikastiketta ja spagettia vuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee ohut spagettikerros.

Kaada juustokastike vuokaan.

5. Kypsennä 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa ruoan lisäkkeenä tuoretta salaattia ja etikkapunajuuria tai maustekurkkuja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 440 grammaa

Reyahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyväspagetti (Rainbow), annos 100g300g1005kcal39g203.9g4.5g19.2g
Tomaattimurska (Euro shopper)750g225kcal7.5g30g3g1.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha375g622kcal71.2g0g37.5g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Rypsiöljy 61g537kcal0g0g60.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Juusto, keskiarvo 120g420kcal30g0.3g33.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen450g149kcal14.8g22g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5280g6367kcal339.2g603.6g279.4g48.2g
Valittu annoskoko2640g3183kcal169.6g301.8g139.7g24.1g
Annoskoko puolitettuna1320g1592kcal84.8g150.9g69.9g12.1g
Arvot/100g100g121kcal6.4g11.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146070