Spagettivuoka

1. Keitä pätkittyä spagettia runsaassa, kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä, jossa on hieman öljyä.

Keittoaika on noin 6 - 7 minuuttia.

Valuta, mutta älä aivan kuivaksi.

2. Kiehauta pannulla kuumassa rasvassa hienonnettu sipuli.

Siirrä sipuli lautaselle.

Ruskista jauheliha.

Yhdistä sipuliruskistettuun jauhelihaan.

Kaada pannulle tomaattimurska ja mausteet.

Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia.

3. Sulata juustokastiketta varten rasva kattilassa.

Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta ne rasvassa.

Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito koko ajan sekoittaen.

Siirrä kattilauudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla ja paprikajauheella.

Lisää juustoraaste.

4. Voitele noin 2 litran kokoinen vuoka ja kaada vuorotellen kerroksittain jauheliha-tomaattikastiketta ja spagettia vuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee ohut spagettikerros.

Kaada juustokastike vuokaan.

5. Kypsennä 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa ruoan lisäkkeenä tuoretta salaattia ja etikkapunajuuria tai maustekurkkuja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 440 grammaa

Reyahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyväspagetti (Rainbow), annos 100g350g1172kcal45.5g237.9g5.2g22.4g
Tomaattimurska (Euro shopper)875g262kcal8.7g35g3.5g1.7g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha437g726kcal83.1g0g43.7g0g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Rypsiöljy 71g627kcal0g0g70.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g240kcal7.1g49g0.8g2.4g
Juusto, keskiarvo 140g490kcal35g0.3g38.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen525g173kcal17.3g25.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 525g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6161g7428kcal395.6g704.2g326.2g56g
Valittu annoskoko3080g3714kcal197.8g352.1g163.1g28g
Annoskoko puolitettuna1540g1857kcal98.9g176.1g81.6g14g
Arvot/100g100g121kcal6.4g11.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146070