Perunapaatit jalopeuran tapaan
7 perunaa about 180 g/kpl tai
yhteensä perunaa noin 1200 g.
Pese perunat.
Laita uunivuokaan ja kypsennä noin 125-175 asteessa kypsiksi.
Perunat kypsiä, kun veitsi menee hyvin lävitse.
Jäähdytä perunat.
Halkaise perunat pituussuuntaan.
Poista perunan sisällys ruokalusikalla eri astiaan.
Älä hajoita perunan kuorta, ei tarvitse ottaa ihan kaikkea.
Aseta tyhjät kuoret uunivuokaan siististi vierekkäin.
Suolaa kuoriveneet.
se antaa makua kuorille!
Tee täyte veneille: Lisää maustamaton tuorejuusto peruna massaan.
Tässä ½ purkkia, jos ei niin tarkka kaloreista, kokopurkki.
Silloin jää täytettä yli, ylimääräinen täyte kyllä kelpaa syödä sellaisenaan...
No niin, mausta täyte.
Pippurisekoitus on hyvä, niinkuin perunamauste, valkosipulikin on hyvä.
Paprika, curry, muskottipähkinä, rosmariini, tms. Kokeile! Tässä onnistu makealla chilikastikkeella maustaminen erinomaisesti.
Perunasurvimella survo täyte hienoksi.
Ole varovainen mikserillä, ettei tule liian liisterimäinen!
Täytä perunapaatit täytteellä ruokalusikalla, tasoita päällinen hieman vajaaksi, jolloin juusto jää "kuppiin".
Lado paatit tiiviisti vierekkäin uunivuokaan, ripottele juustoraaste päälle.
Kuoruta uunissa n. 220-250 asteessaa mielesi mukaan ruskeaksi.
Tässä tuli 14 paattia seitsemästä perunasta, joten annoksia 14 kpl.
Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa
Jalopeura