Linssikeitto a la chokolat

1 sipuli
2 - 3 valkosipulin kynttä
1 paprika
1 porkkana
1 rkl öljyä
1/2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattisosetta
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa ripaus valkopippuria
2 dl vihreitä tai punaisia linssejä
1 dl persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

Pese ja suikaloi paprika.

Kuori ja suikaloi porkkana.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki, lisää porkkanat, paprikat ja vesi.

Kun keitto kiehuu, lisää kasvisliemikuutio, tomaattisose, paprikajauhe, suola ja hieman valkopippuria.

Keitä noin 5 minuuttia.

Huuhtele linssit ja lisää keittoon.

Hauduta vielä 10 minuuttia.

Leikkaa tuoretta persiljaa keiton joukkoon ja tarjoile leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 233 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 60g191kcal14.6g27.4g1.1g5.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g88kcal0g0g9.7g0g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaattisose tomaattipyree 15g11kcal0.7g1.9g0g0.1g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi187g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen38g10kcal0.3g1.7g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana699g623kcal32.4g66g22g13.4g
Valittu annoskoko350g311kcal16.2g33g11g6.7g
Annoskoko puolitettuna175g156kcal8.1g16.5g5.5g3.4g
Arvot/100g100g89kcal4.6g9.4g3.1g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147147