Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 563g1229kcal102.9g0g91.7g0g
Sipuli 38g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkopippuri 2.6g7.4kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g24g6.8kcal0.1g1.5g0g0.6g
Lanttu, keitetty, suolaa 23g6.6kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g45g27kcal0.7g5.9g0g0.4g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2898g2577kcal209.4g22.8g184g5.4g
Valittu annoskoko1449g1288kcal104.7g11.4g92g2.7g
Annoskoko puolitettuna725g644kcal52.4g5.7g46g1.4g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392