Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 750g1639kcal137.2g0g122.3g0g
Sipuli 50g15kcal0.6g2.4g0.1g0.9g
Valkopippuri 3.5g10kcal0.4g1.5g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 1001g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Lanttu, keitetty, suolaa 30g8.8kcal0.3g1.4g0.1g0.5g
Peruna, keskikokoinen 60g60g36kcal0.9g7.8g0.1g0.5g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3864g3436kcal279.2g30g245.6g7.2g
Valittu annoskoko1932g1718kcal139.6g15g122.8g3.6g
Annoskoko puolitettuna966g859kcal69.8g7.5g61.4g1.8g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392