Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 938g2049kcal171.5g0g152.9g0g
Sipuli 63g19kcal0.8g3g0.1g1.1g
Valkopippuri 4.4g12kcal0.5g1.9g0.1g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 1251g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g41g11kcal0.2g2.4g0.1g1g
Lanttu, keitetty, suolaa 38g11kcal0.4g1.8g0.1g0.7g
Peruna, keskikokoinen 60g75g45kcal1.1g9.8g0.1g0.7g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4830g4295kcal349g37.8g306.8g9.2g
Valittu annoskoko2415g2147kcal174.5g18.9g153.4g4.6g
Annoskoko puolitettuna1208g1074kcal87.3g9.5g76.7g2.3g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392